Logo 112Bunschoten

Redactie overig 0 reactie(s) zo 24 september 2023, 20:32

Agenten met kogelwerende vesten fouilleren jongeren bij skatebaan in Bunschoten

BUNSCHOTEN – Op zondagmiddag was de politie met meerdere voertuigen aanwezig bij de hangplek in de buurt van de skatebaan aan de Bikkersweg in Bunschoten. De politie had een 112 melding ontvangen dat aanwezigen mogelijk een vuurwapen bij zich hadden.

Agenten droegen kogelwerende vesten en vroegen de aanwezigen bij de hangplek om hun handen omhoog te houden. Bovendien stond een hond gereed om eventueel in te grijpen. Volgens een getuige had de politie hun wapens gereed voor mogelijk gebruik, maar dit is niet bevestigd en ook niet waargenomen. Onder de aanwezigen bevonden zich ook kinderen in de leeftijd van 11 jaar. Op de skatebaan zelf waren eveneens veel jongere kinderen aanwezig, die getuige waren van het politieoptreden.

De betreffende jongeren werden onderworpen aan fouillering, maar uiteindelijk bleek dat ze geen wapens bij zich hadden. De jongeren werkten hierbij keurig mee. Er zijn geen aanhoudingen verricht, omdat de jongeren ook geen strafbare feiten hadden begaan. Bij enkele jongeren werd contact opgenomen met hun ouders om uitleg te geven over het politieoptreden. Ook een prullenbak werd doorzocht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.