Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:08:20 Bunschoten-spakenburg 111773 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-133

Ambulance 09-133

woensdag 28 oktober 2020

TOP NIEUWS

VANDAAG 28|10

BUNSCHOTEN - In de nacht van dinsdag op woensdag 28 oktober, rond 0:20 uur is brand ontstaan in een auto aan de Spuistraat in Bunschoten. Een buurtbewoner heeft een poging gedaan om de brand te blussen. Dit is niet gelukt. De brandweer is verder gegaan met blussen. Ondertussen zagen de eigenaren van de auto, hun auto steeds verder uitbranden.

 

Om de brand goed te kunnen blussen moest de motorkap open. Na een poging met een koevoet werd hydraulisch gereedschap ingezet. Brandweerlieden hebben de brand toen snel kunnen blussen. Vooral de voorkant van de auto stond in de ...

1/1

GISTEREN 27|10

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer ...

GISTEREN 27|10

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 27 oktober rond 2:30 uur was de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Prins Bernhardstraat in Bunschoten. De brand kwam binnen bij 112 Meldingen Bunschoten als een autobrand. Bij aankomst bleek het niet om een autobrand te gaan. Een container stond volledig in brand. Door de flinke rookontwikkeling stond een groot gedeelte van de straat vol met rook. 

 

Om de brand goed te kunnen blussen moest een gedeelte van de container leeggehaald worden. Dit is tijdelijk op straat gezet. Na enige tijd werd de rookontwikkeling minder en was het vuur uit. ...

1/1

DONDERDAG 22|10

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander ...

DONDERDAG 22|10

BUNSCHOTEN - Op donderdag 22 oktober waren een viertal kinderen straatafval aan het opruimen rond het centrum tijdens hun herfstvakantie. Al snel hadden ze hun emmer vol. Extra vuilniszakken moesten er aan te pas komen.

 

Het opruimen ging coronaproof met een grijper. Op de straat lag ook veel afval door corona zoals afgewaaide looproute stickers en mondkapjes. De kinderen zijn enige tijd bezig geweest.

ZONDAG 18|10

BUNSCHOTEN - Zaterdagavond 17 oktober heeft de politie een tuinfeest beëindigd in Bunschoten-Spakenburg. Tijdens dit feest waren er veel te veel "gasten" buiten het eigen huishouden om aanwezig en de onderlinge afstand van 1.5 meter werd niet gewaarborgd.

 

Tegen de hoofdbewoner is proces verbaal opgemaakt.

MAANDAG 05|10

NEDERLAND - Op sociale media gaat een lijst rond met nieuwe besluiten coronamaatregelen. Dit is onjuiste informatie. Het is te betreuren dat mensen via deze wijze nepnieuws verspreiden en onrust veroorzaken.

 

Alle actuele informatie over de coronamaatregelen vind je op deze website.

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Ben jij voorstander van nieuwe Corona maatregelen?
Aantal stemmen:
  161
32%
  Oneens

68%
  Eens

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG 24Webvertising