Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:32:40 Bunschoten-spakenburg 41834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-128

Ambulance 09-128

maandag 19 april 2021

Archief

Woningen ontruimd vanwege scooter brand op de Plevier in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 06:11

BUNSCHOTEN - In de nacht van zaterdag op zondag 1 november ,rond 4:30 uur, is brand ontstaan bij een scooter op de Plevier in Bunschoten. Bij aankomst van de brandweer was de brand overgeslagen naar meerdere woningen. Brandweerlieden hebben meerdere woningen tijdelijk ontruimd. Zowel beneden als boven zitten woning.

 

Een bewoner werd niet wakker. De brandweer heeft de deur opengebroken. Uiteindelijk is de bewoner naar buitengekomen. Ze was erg geschrokken van de brand. Brandweerlieden hebben uit twee woningen nog huisdieren gehaald. Meerdere woningen hebben flinke schade opgelopen door de brand. De politie was met meerdere wagens aanwezig. Ze hebben de woning afgezet voor onderzoek.

 

Op de Plevier is het al enige tijd onrustig in de straat. Enkele bewoners hebben een conflict met elkaar. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Brandstichting wordt dan ook niet uitgesloten. Om 3:45 uur heeft ook al een autobrand plaatsgevonden in Bunschoten.

Bestelbus raakt van de weg en schampt boom langs de A1 in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 16:53

AMERSFOORT - Donderdagmiddag 5 november rond 15.10 uur heeft een ongeval met een bestelbus plaatsgevonden op de A1 in Amersfoort. De bestelbus raakte van de weg, schoot tussen een bord door en schampte vervolgens een boom. De bus kwam enkele tientallen meters verderop in een berm tot stilstand. De bestuurder van de bestelbus zou mogelijk in slaap zijn gevallen.

 

De bus is meegenomen door een bergingsbedrijf. Een rijstrook was tijdens het ongeval afgesloten. Het overige verkeer ondervond wat hinder van het ongeval.

Persoon ademt rook in bij brandmelding aan de Dorpsstraat in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 17:26

BUNSCHOTEN - Op donderdag 5 november werd de brandweer gestuurd naar de Dorpsstraat in Bunschoten. In een woning was enige rookontwikkeling. De brandweer heeft onderzoek gedaan in de woning. Voor zover bekend hebben ze niet geblust. Volgens 112 Meldingen Buschoten Spakenburg werden de hulpdiensten om 16:23 uur gealarmeerd.

 

Hoe de rookontwikkeling kon ontstaan is niet bekendgemaakt. Een persoon heeft rook ingeademd. Het gaat vermoedelijk om de bewoner. De bewoner zal onderzocht worden de door ambulancedienst. Na ongeveer een half uur kon de brandweer weer retour.

Man (86) met scootmobiel te water in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Vrijdag, 06 november 2020 16:24

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vrijdagmiddag 6 november rond 15.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Fokjesweg in Bunschoten-Spakenburg. De meldster gaf door dat haar man het slachtoffer boven water hield.


De oudere man lag al ongeveer een kwartier in het toch wel koude water. Met behulp van meerdere omstanders zijn beide mannen uit het water getrokken. Als de eerste redder niet het water in gegaan was, had het ongeval heel anders af kunnen lopen voor de 86-jarige. De 86-jarige is voor controle vervoerd naar het Meander-ziekenhuis.

Demonstratie voor de vrijheid in het centrum van Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 16:49

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag 7 november rond 13.00 uur begon de demonstratie voor de vrijheid aan de Lieve Vrouwekerkhof in het centrum van Amersfoort.

 

Viruswaarheid Amersfoort demonstreert tegen de gedeeltelijke lockdown en tegen de coronaspoedwet. Meerdere sprekers zullen spreken tijdens de demonstratie. Amersfoort is bewuste keuze omdat de Onze Lieve Vrouwetoren in het midden van het land staat, dus in het hart van Nederland.

 

De politie is aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden.

Steeds meer commerciële sneltesten maar die zijn niet allemaal betrouwbaar

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 17:52

NEDERLAND - Het gebruik van commerciële antigeen sneltesten neemt snel toe. Het is erg belangrijk mensen met klachten te testen. Dat is de enige zekerheid om te weten of je corona hebt of niet. Niet alle testen die nu op de markt zijn/worden gebracht zijn betrouwbaar.

 

Teststraat van de GGD

Zekerheid heb je in een teststraat van de GGD. Binnen 24 uur heb je een testafspraak en 24 uur later de uitslag. Afspreken kan via 0800- 1202 of www.coronatest.nl En blijf vooral thuis als klachten hebt. De GGD heeft verschillende teststraten. Hier lees je meer over de XL- teststraten, L-teststraten en de snelteststraten.

 

Commerciële testen

Als klant is het moeilijk inschatten of een niet-GGD test betrouwbaar is. Informeer je zelf goed, onder meer via de website van de testaanbieder. Controleer of er een arts betrokken is. Heeft de test een CE-markering. Wordt hij door een zorgprofessional uitgevoerd.

Positieve testen moeten gemeld worden bij de GGD ivm Bron- en contactonderzoek. Maar ook om mee te tellen in de regionale cijfers.

De drie goedgekeurde testen van het RIVM zijn:

  • Panbio COVID-10-Ag rapid test (Abbott)
  • BD Veritor COVID test (Becton Dickinson)
  • SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test (Roche)

Aantal verkeersslachtoffers onder fietsende ouderen neemt toe

Gemaakt: Maandag, 09 november 2020 17:36

NEDERLAND - Het aantal verkeersslachtoffers onder fietsende ouderen neemt toe. Van de omgekomen fietsers is vooral het aandeel 80-plussers flink toegenomen: van 12% in 2000 tot 27% in 2019, ofwel 54 van de in totaal 203 dodelijke fietsslachtoffers. 60-plussers vormen bijna driekwart (72%) van het totaal aantal fietsdoden en 70-plussers ruim de helft (59%). Het aandeel fietsdoden jonger dan 60 jaar is daarentegen fors afgenomen: van ongeveer de helft in 2000 tot minder dan een derde (28%) in 2019. Van de ongeveer 13.900 ernstig gewonde fietsers in 2018 was bijna een derde 70 jaar of ouder. Dit staat in het SWOV-rapport Naar meer veiligheid voor oudere fietsers; Ongevallen, omstandigheden en mogelijke oplossingen.

 

De toename onder de ouderen komt vooral doordat er meer ouderen zijn die ook steeds meer fietsen. Problemen bij het op- en afstappen en het niet tijdig opmerken van obstakels zijn belangrijke redenen dat oudere fietsers relatief vaak gewond raken bij enkelvoudige ongevallen. Ook complexe manoeuvres, zoals het links afslaan op een kruising, komen vaak voor als oorzaak van ongevallen. Het snelheidsverschil tussen ouderen op een elektrische fiets en op een gewone fiets blijkt beperkt te zijn (1 – 4 km/uur). Er is geen eenduidig bewijs dat elektrische fietsen voor ouderen gevaarlijker zijn dan gewone fietsen.

 

Als gevolg van de vergrijzing en van de toenemende populariteit van de (elektrische) fiets onder ouderen, zal zonder aanvullende maatregelen het aantal verkeersslachtoffers onder oudere fietsers de komende jaren verder toenemen. Er is niet één, allesomvattende maatregel om het veiligheidsprobleem van oudere fietsers op te lossen. Een combinatie van infrastructurele en voertuigtechnische maatregelen, ondersteund door gerichte educatie en beschermingsmiddelen, kan echter wel bijdragen aan de veiligheid voor oudere fietsers.

 

Bron: SWOV

Kabinet wil algeheel vuurwerkverbod voor komende jaarwisseling

Gemaakt: Maandag, 09 november 2020 17:44

NEDERLAND - Het kabinet wil voor de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS. Vrijdag wil het kabinet een knoop doorhakken. Het kabinet heeft een aantal dagen nodig om de compensatie voor de vuurwerkbranche rond te krijgen.

 

Een algeheel verkoop- en afsteekverbod moet helpen bij het ontlasten van de zorg. Daarnaast wordt gesproken over een steunpakket voor de vuurwerksector. Er zouden naar verluidt tientallen miljoenen beschikbaar gesteld worden.

 

Een vuurwerkverbod komende jaarwisseling zou zeker leiden tot faillissementen. In de vuurwerkbranche werken duizenden mensen, van wie een deel het hele jaar.

 

Petitie vuurwerkverbod

Inmiddels is er ook een petitie gestart door mensen die de jaarlijks toenemende vuurwerkterreur een halt willen toegeroepen. Inmiddels hebben meer dan 650.000 mensen deze online petitie ondertekend.

Vuurwerkverbod definitief, 100 euro boete plus strafblad als je de fout in gaat

Gemaakt: Vrijdag, 13 november 2020 17:36

NEDERLAND - De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Afgelopen voorjaar hebben we met z’n allen geklapt voor de mensen in de zorg, komende jaarwisseling helpen we hen en onze handhavers door eenmalig geen vuurwerk af te steken.”

Minister Grapperhaus: “Oud en Nieuw is altijd al een buitengewoon drukke avond en nacht voor onze hulpdiensten. Maar nu zeker vanwege het coronavirus. Daarom komt het kabinet nu met een vuurwerkverbod voor dit jaar. Laten we onze zorgverleners, politieagenten, brandweer en boa’s als samenleving helpen.”

Vanuit de noodzaak om de werkdruk in deze pandemie rond de jaarwisseling niet verder op te laten lopen, is vanuit de zorg, politie en burgemeesters verzocht om een tijdelijk vuurwerkverbod. De laatste jaarwisseling belandden zo’n 1300 mensen in ziekenhuizen en op huisartsenposten met vuurwerkletsel. Het handhaven van de openbare orde wordt tijdens jaarwisselingen op veel plekken in het land bemoeilijkt door incidenten rondom vuurwerk. Het kabinet boog zich daarom over een tijdelijk verbod en de gevolgen hiervan voor de vuurwerkbranche.

 

Vergoeding en veilige opslag

Omdat de oorzaak van het tijdelijke verbod ligt in COVID-19, zullen mensen uit de vuurwerkbranche in elk geval gebruik kunnen maken van bestaande COVID-19 compensatiemaatregelen voor ondernemers. Daarbovenop krijgt de sector een vergoeding voor de veilige opslag van niet verkocht vuurwerk en het transport naar veilige opslaglocaties. Hiervoor trekt het kabinet in totaal zo’n 40 miljoen euro uit. Vanzelfsprekend mag vuurwerk dat niet verkocht wordt alleen op veilige, speciaal hiervoor aangewezen locaties worden opgeslagen. Veel importeurs hebben naast opslaglocaties in Nederland ook de beschikking over locaties in Duitsland. Hiermee is er naar verwachting voldoende ruimte voor opslag. Wanneer in 2021 de vuurwerkverkoop weer van start gaat, kunnen de voorraden alsnog worden verkocht.

 

Sterretjes en trektouwtjes

Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes. Door Europese richtlijnen kan een lidstaat niet besluiten tot het verbod van dit type vuurwerk, dat in winkels het hele jaar door verkocht mag worden. Het tijdelijke vuurwerkverbod wordt geregeld via de Tijdelijke Wet COVID-19.

 

Het kabinet begrijpt natuurlijk dat het verbod teleurstellend is voor liefhebbers van vuurwerk. Binnenkort zal worden gecommuniceerd wat binnen de COVID-19 beperkingen mogelijk is rondom de aankomende feestdagen.

 

Boete van 100 euro
Het verbod zal worden gehandhaafd met boetes, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Een boete zal tenminste 100 euro bedragen. Dat betekent dat mensen die bekeurd worden ook een strafblad krijgen.

Conifeer in lichterlaaie naast woonhuis in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 14 november 2020 05:13

BUNSCHOTEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 november, rond 1:55 uur, is brand ontstaan aan de Nijkerkerweg in Bunschoten. De bewoner had daarvoor 'vuurwerkbommen' gehoord. Hij hoorde daarna een vreemd geluid. Zijn conifeer naast het woonhuis bleek toen in brand te staan. Volgens de bewoner waren de vlammen metershoog. Hij had zelf een bluspoging gedaan.

 

De opgeroepen brandweer had de brand snel onder controle. Overslag naar de woning kon voorkomen worden. Met een warmtebeeldcamera hebben ze gecontroleerd of de brand goed uit was. Of de brand ook daadwerkelijk is ontstaan door vuurwerk is niet bekend. De politie was met twee wagens aanwezig. Een van de wagens was aan het rond rijden in de omgeving. De conifeer stond naast een slaapkamer. Bij overslag had de brand dan ook rampzalige gevolgen kunnen hebben.

Pegida-voorman Edwin Wagensveld met zwarte pieten aanwezig in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 14 november 2020 17:42

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 14 november werd in Bunschoten toch nog een soort intocht gehouden. Bij de intocht was Pegida-voorman Edwin Wagensveld aanwezig als zwarte piet.

 

De lokale intocht was afgelast wegens het coronavirus. Veel inwoners waren blij om toch nog een zwarte piet te zien in het centrum van Bunschoten ondanks maatschappelijke kritiek. Ook kreeg Sinterklaas en zijn pieten veel waardering dat ze niet als roetveegpiet waren gekomen. Pegida-voorman Edwin Wagensveld is voorstander van zwarte piet. Volgens Edwin Wagensveld waren een groot aantal pieten familie van elkaar om aan de coronaregels te voordoen. De intocht is zonder problemen verlopen.

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Motoragent aangereden door auto op rotonde in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 18 november 2020 16:43

AMERSFOORT - Woensdagmiddag 18 november rond 15.25 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een politiemotor en een auto op de Bunschoterstraat - N199 in Amersfoort.

 

De motoragent werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto die tegen de motoragent was aangereden was net klaar van een onderhoudsbeurt. Toen de monteur een proefrit wilde maken ging het mis.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Vermoedelijk is een voorrangsfout de oorzaak van de aanrijding.

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

DierenPark Amersfoort heeft haar deuren weer geopend

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 17:00

AMERSFOORT - Donderdagmorgen 18 november is DierenPark Amersfoort na een tijdelijke sluiting in verband met coronamaatregelen weer opengegaan vandaag. Na het reserveren van een tijdslot konden bezoekers de dierentuin bezoeken.

 

Voor de doodgeschoten chimpansees Mike (53) en Karibuna (19) wil DierenPark Amersfoort een herdenkingsplek inrichten waar bezoekers en personeel van het dierenpark deze iconische dieren kunnen herdenken. Een informatiebord is nu geplaatst over de twee chimpansees.

 

Nadat de twee chimpansees uit hun verblijven ontsnapten en daarbij levensgevaarlijk op de medewerkers van Dierenpark Amersfoort afkwamen, werden ze neergeschoten. Ook bezoekers kwamen bij de ontsnapping in het nauw. Het tragische incident heeft veel impact gehad op de medewerkers en de bezoekers van het dierenpark. Ook de andere chimpansees binnen de groep hebben een rouwproces doorgemaakt.

 

Een andere publiekstrekker was het pasgeboren olifantje die bij aan de zijde van zijn moeder blijft.

 

Zie ook:

Man raakt met auto te water in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 17:37

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Frans Jacobsweg in Bunschoten-Spakenburg heeft donderdag 19 november rond 16:50 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig te water geraakt. De man was al snel uit de auto en had zelf al een berger geregeld om de auto uit het water te halen.

 

Voorbijgangers hadden rond 17:15 uur de brandweer gebeld omdat ze niemand zagen bij het voertuig en de bestuurder daarom mogelijk in het water zal kunnen liggen. Hij zat toen ongeveer al 20 minuten bij een boer. Bij aankomst van de hulpdiensten kwam die aanrennen om te vertellen dat die al uit het voertuig was. Een ambulance is ter plaatse gekomen om het slachtoffer te controleren.

 

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer een deken geven. Hij was niet gewond maar de ambulancebroeder vond het wel nodig om hem op te warmen. Daarom is die in de politieauto gezet. Agenten hebben gegevens genoteerd.

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Brandweerman overleden na val in liftschacht in Den Dolder

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 15:18

DEN DOLDER - Een brandweerman is zaterdagochtend 21 november overleden na een val in een liftschacht in een appartementencomplex aan de Dolderseweg in Den Dolder.

 

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht was het korps uitgerukt voor een melding over wateroverlast. De brandweerman in een metersdiepe liftschacht is gevallen. Wat er precies heeft plaatsgevonden, wordt nog onderzocht.

 

Brandweerkorpsen uit het hele land betuigen op social media steun aan het Dolderse brandweerkorps.

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Zevenhuizerstraat in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 24 november 2020 16:31

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 24 november rond 9 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Zevenhuizerstraat in Bunschoten. Een fietser is aangereden door een automobilist.

 

De automobilist had voorrang. Waarschijnlijk heeft de fietser de auto over het hoofd gezien. Een monteur van een garagebedrijf is meteen gestopt om te helpen bij het ongeval.

 

Een ambulance was met spoed gekomen. Na onderzoek is het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis. De e-bike van het slachtoffer is meegenomen door een bekende. Agenten hebben geholpen bij het afhandelen van het incident. Het incident zorgde voor verkeershinder. De ambulance stond aan het einde van de rotonde, waardoor het verkeer er niet meer langs kon.

White performance laat tegengeluid corona maatregelen horen in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 28 november 2020 16:53

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag werd er in Amersfoort, een 'White Performance' gehouden. Geheel gekleed in het wit verplaatst een groep zombieachtige verschijningen met masker zich door de binnenstad. Tijdens deze mars worden de landelijke coronamaatregelen van het kabinet door speakers luid gescandeerd zoals 'knuffelen verboden', 'handen kapot wassen' en '1.5 m afstand houden'.


Deze vorm van kunst vindt gelijktijdig plaats in 10 Nederlandse steden. Het heeft veel weg van een flashmob. In dit geval ontmoeten 12 personen elkaar op het internet, performen 3 minuten, en verdwijnen weer.

 

Uiteindelijk is het een continue mars geworden van ongeveer een half uur. Het idee komt voort uit eerdere eerdere vergelijkbare uitingen van kunst is Zwitserland en Duitsland.

Brandweer staat klaar met brandslang in Bunschoten, bewoner doet verbaasd de deur open

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 01:59

BUNSCHOTEN - Op zondag 29 november rond 22:44 uur is de brandweer opgeroepen voor een brand op een zolder van een woning aan de Leeuwerik in Bunschoten. Twee politiewagens waren snel aanwezig en zijn meteen gaan zoeken naar een mogelijke brandhaard. Ze hebben bij de woning van de melding op de ramen lopen bonken.

 

Een bewoner deed verbaast de deur open. Ondertussen was ook de brandweer aangekomen. Brandweerlieden hadden meteen een lange slang uitgerold, die de zolder zal kunnen bereiken. Uiteindelijk bleek de inzet van de brandweer niet nodig. Volgens een brandweerman ging het om loos alarm. Uit de schoorsteen van de woning kwam wel veel rook. Ook de opgeroepen hoogwerker uit Amersfoort kon weer retour.

 

Voor de brandweer was dit hun eerste uitruk in hun nieuwe brandweerpakken. Nog niet alle brandweerlieden hebben al een nieuw pak ontvangen. De nieuwe pakken bevatten extra opvallende reflectiestrepen.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Vader geslagen en geschopt door groep jongeren, politieonderzoek afgerond

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 19:56

BUNSCHOTEN - Met het verhoren van zeven verdachten heeft de politie het onderzoek naar de openlijke geweldpleging in Bunschoten afgerond.


Op maandag 19 oktober, rond 20.30 uur, werden twee minderjarige meisjes in de omgeving van de Nieuweschans en de Garnalenweg lastig gevallen door een groep jongeren. De vader van de meisjes werd gewaarschuwd en hij meldde zich bij de groep. Dit leidde tot een ruzie en geweld waarbij de vader werd geslagen en geschopt. De man raakte gewond en had schade aan zijn bril.

 

Er werd aangifte gedaan en de politie startte met een onderzoek naar de verdachten van deze belaging en mishandeling. De oproep aan getuigen om zich te melden en de media-aandacht leidde tot bruikbare informatie bij het onderzoek naar de verdachten. In daaropvolgende weken werden zeven jongeren, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar en allen afkomstig uit Bunschoten, aan het politiebureau ontboden. Zij werden verhoord over hun mogelijke aandeel in de openlijke geweldpleging en na verhoor overgedragen aan de ouders.

 

Het onderzoek is nu afgerond en het dossier zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Traumahelikopter landt in Bunschoten voor incident bij bedrijf aan De Kooihoek

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 16:37

BUNSCHOTEN - Op maandag 7 december rond 10:20 uur zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen naar Ter Maten aan De Kooihoek in Bunschoten. Ook een traumahelikopter was opgeroepen.

 

Het betrof een incident in het bedrijf. Een persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis. De trauma-arts is meegegaan met de ambulance.

Weg bezaaid met glas na aanrijding op de Amersfoortseweg in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 19:11

BUNSCHOTEN - Op woensdag 9 december rond 17:30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Amersfoortseweg in Bunschoten. Bij het ongeval waren in elk geval twee auto's betrokken.

 

Eén van de auto's stond midden op de weg en zorgde voor enige verkeershinder. Beide voertuigen hebben flinke blikschade. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

 

Het ongeval heeft voor een flinke ravage gezorgd. Op de weg lag veel glas. Agenten hebben het glas naar de kant geveegd. Een berger heeft twee voertuigen meegenomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is op dit moment niet bekend.

Flinke rookontwikkeling bij containerbrand in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 16:40

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 11 december rond 15:30 uur is brand ontstaan bij een container aan de Zuidwenk in Bunschoten.

 

Medewerker van het bedrijf zijn enige tijd zelf bezig geweest met een bluspoging. De brandweer heeft het blussen eigenlijk overgenomen.

Auto te water in Bunschoten-Spakenburg, bestuurder slaat op de vlucht

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 23:18

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vrijdagavond 11 december is er een auto te water geraakt aan de zuidwenk in Bunschoten-Spakenburg. De bestuurder van de auto is weggerend waarna de politie de achtervolging heeft ingezet. Er zijn geen gewonden.

 

Ook zijn er 2 palen uit de grond gereden. Een man die zijn hond aan het uitlaten was heeft een engel op zijn schouder gehad. De auto scheerde rakelings langs hem heen over de stoep.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Brandweer opgeroepen voor zolderbrand aan 't Ruum in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 15 december 2020 15:43

BUNSCHOTEN - Op dinsdagmorgen rond 10:10 uur is de brandweer opgeroepen voor een zolderbrand aan 't Ruum in Bunschoten. Brandweerlieden zijn even binnen in de woning geweest. Uiteindelijk was de inzet van de brandweer niet nodig. Ook de opgeroepen ladderwagen kon alweer snel retour.


Het is onduidelijk wat er precies aan de hand was. Twee betrokken waren flink geschrokken van de consternatie. Ze zijn gerust gesteld door de brandweer en een buurtbewoner.