Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:48:00 Bunschoten-spakenburg 10627 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

donderdag 28 januari 2021

Archief

Motor vliegt in brand op de A1 bij Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 17:33

AMERSFOORT - Zondagmiddag 19 juli, even na 1700 is op de A1 richting Hoevelaken bij de afrit Bunschoten Spakenburg een motor in brand gevlogen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en blust de brand.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Fietsster gewond bij aanrijding met auto in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 16:35

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maandagmiddag 20 juli rond 15.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Broerswetering / de Savornin Lohmanstraat in Bunschoten-Spakenburg. Een auto is door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een fietsster.

 

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hilversum. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

  • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
  • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
  • Download geen programma’s van verdachte bronnen
  • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
  • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Doorbraak in zaak ‘kettingrukker’: 25-jarige verdachte opgepakt door politie

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 17:18

HAARLEM - Op dinsdag 28 juli is een 25-jarige man uit Uithoorn door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht op meerdere locaties in Nederland slachtoffers (veelal oudere dames) te hebben beroofd van hun sieraden door deze van de hals af te trekken, waarna hij er meestal vandoor ging op een scooter. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

 

Hij wordt ervan verdacht actief te zijn geweest in meerdere plaatsen, onder andere in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Aalsmeer, Leiderdorp, Lisse, Hillegom, Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, De Bilt en Aalsmeer.

Fietsster hard onderuit in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 30 juli 2020 11:30

NIJKERK - Op de Bunschoterweg ter hoogte van het Groene Wegje in Nijkerk is donderdagochtend rond 9.30 uur een fietsster hard onderuit gegaan. 

 

De dame op leeftijd is met haar hoofd op het asfalt terechtgekomen. De ambulance kwam ter plaatse en een traumateam is ingevlogen per traumahelikopter. Na behandeling is de vrouw in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Brandweer rukt uit voor buitenbrand op de Vuronger in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 15:55

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 31 juli rond 13:00 uur heeft een klein bradje gewoed op de Vuronger in Bunschoten. Bij aankomst van de brandweer was de brand al geblust door buurtbewoners.

 

De brandweer heeft alles nageblust. Het ging om riet wat in de brand stond. Volgens een omstander worden vaak drankflesjes kapot gegooid op de locatie van de brand. Mogelijk is de brand dan ook ontstaan door glas in combinatie van de felle zon. De brandweer kon binnen 5 minuten weer retour.

Bestelbus belandt in de sloot in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Dinsdag, 04 augustus 2020 16:32

BUNSCHOTEN - Op een zijweg van de Zevenhuizerstraat in Bunschoten is dinsdagochtend 4 augustus een bestelbus in de sloot beland. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

 

Voor de berging van de bestelbus werden twee bergingsvoertuigen ingezet die de bus uit de sloot hebben getrokken. Het duurde enige tijd tot de bestelbus weer op de kant stond. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De bestelbus heeft weinig schade.

Hulpdiensten volgen bloedspoor bij zoektocht naar slachtoffer van ongeval in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 04 augustus 2020 19:59

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 4 augustus heeft er omstreeks 18:15 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op het Kolkplein in Bunschoten-Spakenburg. Een scooterrijder kwam door nog onbekende oorzaak ten val.

 

De handhaving was snel aanwezig. De bestuurder raakte gewond maar sloeg lopend op de vlucht. Handhaving had de sleutel van zijn scooter. Op het fietspad bleef een flink bloedspoor achter. Omstanders melden dat hij een hoofdwond had. Handhaving en politie zijn meteen gaan zoeken in de omgeving.

 

Uiteindelijk is de politie naar zijn woning gegaan. Omdat iemand in de buurt een sleutel had hoefde de deur niet open gebroken te worden. Hij bleek niet thuis te zijn. Uiteindelijk is het slachtoffer aangetroffen bij een naastgelegen woning. Hij zat daar verstopt.

 

Het slachtoffer is nagekeken door de ambulancedienst. Agenten hebben de man niet aangehouden.

RIVM waarschuwt voor nepbrief over vaccinatie van schoolkinderen

Gemaakt: Woensdag, 05 augustus 2020 15:58

NEDERLAND - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor een valse brief die momenteel rondgaat. Kinderen zouden op school verplicht gevaccineerd worden tegen het coronavirus en ouders zijn niet welkom, staat in de brief. Ook worden er buitengewoon ongepaste seksuele toespelingen gemaakt. Uiteraard is de brief niet van het RIVM afkomstig.

 

Vaccinatie is een medische handeling waarvoor toestemming van de ouder (en het kind zelf bij 12+) noodzakelijk is.

 

Nepnieuws

Er is het sterke vermoeden dat de afzender van deze brief in ieder geval geen vertrouwen heeft in het RIVM, de World Health Organisation en de media en waarschijnlijk andere standaarden hanteert wat betreft nieuwsgaring en -selectie. Van oplichting is geen sprake, van misleiding en het verspreiden van schadelijk en mogelijk zelfs gevaarlijk nepnieuws wel.

De eerste hittegolf van het jaar is een feit

Gemaakt: Zondag, 09 augustus 2020 15:56

REGIO - De eerste hittegolf van het jaar is een feit. In De Bilt werd even na 10.00 uur een temperatuur van 25 graden bereikt, waarmee het voor de vijfde dag op rij een zomerse dag is. De afgelopen drie dagen was het bovendien meer dan 30 graden en daarmee is nu officieel sprake van een hittegolf.

 

Recreatieplas Zeumeren bij Voorthuizen is weer te druk, net als zaterdag. Daarom kunnen nieuwe bezoekers er niet meer terecht. Dezelfde maatregel geldt voor plas Hilgelo bij Meddo.

 

Rond 13:00 was er een incident aan de Groningerstraat in Amersfoort. Hoewel de politie melding maakte van een aanrijding gaat het vermoedelijk om een onwelwording. Met paraplus werd het slachtoffer en hulpverlening tegen de hitte beschermd.

 

De planten op de hoek van de Zevenhuizerstraat/ Dominee Posthumus Meijjesweg in Hoogland worden met paraplus beschermd.

 

Code oranje
Vanwege "extreme hitte" heeft het KNMI voor Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland code oranje afgegeven. In het zuiden worden maxima tot 36 graden verwacht.

Vrachtwagens in brand bij sorteercentrum PostNL in Amersfoort [video]

Gemaakt: Maandag, 10 augustus 2020 05:25

AMERSFOORT - In de nacht van zondag op maandag 10 augustus, rond 04:00 uur, is brand uitgebroken bij Post NL aan de Basicweg in Amersfoort. Volgens 112 Alarmeringen Amersfoort zou het gaan om meerdere vrachtwagens.

 

Diverse brandweereenheden kwamen ter plaatse. Ook een politiehelikopter vloog boven de locatie. Er zijn flinke ploffen gehoord. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Warmste week ooit, GFT kliko kweekbak voor maden

Gemaakt: Woensdag, 12 augustus 2020 17:05

REGIO - De warmste week ooit. Dit heeft diverse gevolgen in het dagelijkse leven. Onder andere met betrekking tot de hygiëne.

 

Onze fotograaf schrok zich rot toen hij dinsdagavond de GFT kliko met tuinafval op straat zette tussen de andere kliko's uit de buurt. Bovenop de deksels van kliko's krioelde het van de maden. Wat zit er dan wel niet aan hoeveelheid ongedierte in de kliko's zelf ? Hoe ervaren de bewoners dit, en met name de bewoners nabij de verzamelplaats van de kliko's? Ook op social media wordt de problematiek gedeeld.

 

In Amersfoort bijvoorbeeld wordt afval gescheiden ingezameld ('omgekeerd inzamelen', 'operatie afval') waaronder het GFT afval. Dit GFT afval wordt eens per twee weken opgehaald.

 

Op de site van de ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen) in Amersfoort staat een lijst met afval die in de GFT bak thuishoort. In deze lijst staan o.a. botjes, botten, diervoer, etensresten, jus, karbonade, ketchup, kip, kipfilet, kipkluifjes, kippenbot, kippenbotjes, kippenbout, kipresten, kliekjes, kwark, lasagne, mayonaise, mosselschelpen, organisch materiaal, rauw vlees, slagroom, spareribs, strooisel van kleine knaagdieren, visgraten, visresten, vlees, vleesafval, vleesbotten, vleesresten, voedselresten en worst.

 

Onderdeel van deze wijze van inzamelen van het afval zijn de ondergrondse containers voor het restafval. Algemene problematiek die zich daarbij voordoet is het dumpen van groot afval naast deze containers.

Kat uit boom gehaald aan het Sint Nicolaashoofd in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 12 augustus 2020 17:24

BUNSCHOTEN - De brandweer is woensdag 12 augustus uitgerukt voor een kat in de boom aan het Sint Nicolaashoofd in Bunschoten. Buurtbewoners hadden de brandweer gebeld nadat er een kat in de boom zat.

 

Het beestje heeft dezelfde kleur als de kat Whiskey die afgelopen zaterdag uit de boom werd gehaald of het om dezelfde kat gaat is niet bekend. De brandweer heeft de kat met een ladder uit de boom gehaald. De brandweer heeft de kat weer losgelaten waarna die er vandoor ging.

Wegbranden van onkruid veroorzaakt brand in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 14 augustus 2020 17:05

BUNSCHOTEN - Een perkje aan de Edisonweg in Bunschoten is vrijdagmiddag 13 augustus omstreeks 13:30 uur in brand gevlogen. De oorzaak was het wegbranden van onkruid.

 

De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse en bluste de brand. De brand bleef beperkt tot een aantal struiken en een reclamebord naast een bedrijfspand.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Slachtoffer van aanrijding in Bunschoten moet uur wachten op ambulance

Gemaakt: Vrijdag, 21 augustus 2020 17:43

BUNSCHOTEN - Op vrijdagmiddag 21 augustus rond 15:00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Westsingel / Bramslaan in Bunschoten. Een jongeman op een elektrische fiets is aangereden door een auto. De fietser is daarbij gewond geraakt.

 

Een sololance was snel aanwezig en heeft het slachtoffer verzorgd. Bij een sololance is het niet mogelijk om een slachtoffer mee te nemen. Er moest daarom noodgedwongen gewacht worden op een ambulance. Pas een uur later om 16:00 uur was de ambulance aanwezig. Tot die tijd heeft het slachtoffer in de zon moeten wachten. Het is niet bekend waardoor het zo lang heeft geduurd.

 

De fietser had voorrang moeten krijgen van de automobilist. Het verkeer had enige hinder door het ongeval. De auto heeft weinig schade.

Brand in loods op gemeentewerf in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Vrijdag, 21 augustus 2020 20:19

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vrijdagavond 21 augustus rond 19.45 uur is brand ontstaan in een loods van de gemeentewerf aan de De Hooistreep in Bunschoten-Spakenburg.

 

De brandweer staat in de hal van de loods en op het dak wordt onderzoek gedaan bij de afvoer. Het brandalarm ging in het pand af, waarna het beveiligingsbedrijf poolshoogte kwam nemen. Nadat er rook in het pand werd waargenomen, werd de brandweer gebeld.

 

In een palletkachel of in de pijp daarvan heeft brand gewoed. De brandweer wist het vuur snel te blussen.

Winkeldief aangehouden dankzij omstanders in het centrum van Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 24 augustus 2020 16:56

BUNSCHOTEN - Op maandag 24 augustus rond 10:40 uur is de politie met spoed opgeroepen naar Bunschoten. Op de De Savornin Lohmanstraat heeft de politie een aanhouding verricht. De politie was met meerdere wagens aanwezig. Ook bij de Etos op de Ziel stond politie. Een medewerker van het verhuisbedrijf 'Easymoving' vertelt dat het om een winkeldiefstal gaat en dat zijn collega er achter aan is gegaan om de man aan te houden.

 

Het betrof een diefstal van een fles parfum. 'Oplettend personeel, snelle reactie van personeel van een bouwbedrijf, collega ondernemer en omstanders zorgde er voor dat hij op het Visrokersplein geen kant meer op kon en overgedragen kon worden aan de politie.', aldus de Etos.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Automobilist verliest boot op de A1 bij Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 30 augustus 2020 17:52

HOEVELAKEN - Een ongelukkige weggebruiker is zondagmiddag 30 augustus zijn nieuwe boot verloren op de A1 ter hoogte van knooppunt Hoevelaken. De boot was van een oplegger geschoven en op de snelweg beland.

 

Een bergingsbedrijf heeft de boot van de snelweg gehaald. Door het ongeval onstond een kleine file.

Horecazaak ‘In het Feesthuis’ per direct gesloten door burgemeester in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 03 september 2020 16:15

BUNSCHOTEN - Burgemeester Melis van de Groep heeft per direct horecazaak 'In het Feesthuis' gevestigd aan de Hoekstraat 14 in Bunschoten-Spakenburg gesloten. Deze horecazaak handelde in strijd met zijn exploitatievergunning en de Noodverordening die in de gemeente van toepassing is.

 

Op basis van de Noodverordening mag een horecazaak niet als discotheek/feestcafé functioneren. Daarvan was wel sprake bij 'In het Feesthuis' volgens de gemeente Bunschoten. Daarnaast heeft de uitbater heeft in strijd met zijn exploitatievergunning een controle van de Boa's niet mogelijk gemaakt. De sluiting geldt tot 1 oktober 2020. De uitbater is hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Politie opgeroepen voor ontsnapt paard in het centrum van Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 16:31

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 12 september rond 11:30 uur is de politie met twee wagens met spoed uitgerukt naar het centrumgebied van Bunschoten. Een paard was ontsnapt tijdens het wandelen.

 

Het paard was niet meer in bedwang te houden. Volgens een omstander rende het paard door het centrum. De politie heeft het niet bevestigd dat het paard door het centrum liep. In het centrum was ook markt. Het paard kon uiteindelijk gevangen worden. Ze zijn toen naar de Groen van Prinsterersingel gelopen. Daar is de eigenaar van het paard naar toegekomen. Niemand is gewond geraakt.

Brandweermannen trekken koe uit de sloot in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 16:58

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zaterdagmiddag 12 september rond 13.20 uur lag een koe al een tijdje in de sloot aan de Eemmeerlaan in Bunschoten-Spakenburg.

 

De hulp van de brandweer was nodig om de koe uit de sloot te krijgen. Een trekker zou geregeld worden om bij de reddingsactie te helpen, maar ondertussen gebruikte de mannen hun spierkracht om het dier uit het water te halen en dat slaagde.

 

Eerst werd geprobeerde het dier aan de ene kant van de sloot er uit te halen, maar dat ging wat moeizamer. Aan de andere kant van de sloot ging dat beter en op het moment dat een shovel er aan kwam, hadden de brandweermannen het dier op het droge staan.

Verkeershinder door ongeval met meerdere voertuigen op de Amersfoortseweg in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 17:36

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 15 september rond 16:40 uur heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden op de Amersfoortseweg in Bunschoten. Bij het ongeval zijn twee bestelbussen en een auto betrokken.

 

Langs de weg stond ook een tekstwagen. Het is onduidelijk of die ook betrokken is bij het ongeval. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Alle voertuigen hebben schade. Een van de rijstroken was tijdelijk niet meer begaanbaar door het ongeval. Auto's rijden aan de verkeerde kant van de weg om langs het ongeval te komen. Dit zorgt voor een gevaarlijke situatie. Een van de bestelbussen kon niet meer verder rijden. Een berger heeft de bestelbus meegenomen.

Flexibele waterkering getest in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 17:28

BUNSCHOTEN - Op woensdag 16 september werd in Bunschoten de flexibele waterkering getest. Deze waterkering is uniek in de wereld. De zelfsluitende waterkering is 300 meter lang en daarmee de grootste ter wereld.

 

De flexibele kering is verzonken in de grond en wordt omhoog gestuwd door de kracht van water, als het water in de haven stijgt. De kering is er als hij nodig is en niet als hij niet nodig is. Bij de test wordt met behulp van pompen het stijgende water gesimuleerd zodat de kering omhoog gaat.

 

Na de oplevering in 2017 wordt jaarlijks één derde deel van de kering in Spakenburg getest en geïnspecteerd.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Vrouw (72) in kritieke toestand na aanrijding door onbekende fietser in Eemnes

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 16:49

EEMNES - Op de Volkersweg in Eemnes vond op 16 september een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij twee vrouwen op de fiets werden aangereden door een onbekende fietser. Beide slachtoffers zijn hard gevallen, één van hen is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser reed door. De politie roept deze man op om zich te melden. Er is overigens een signalement van hem, dus wellicht herkennen mensen de doorrijder of hebben hem gezien in de omgeving.


Omstreeks 15:38 uur kreeg de politie de melding van ernstig verkeersongeval op de Volkersweg. Hier bleek dat twee vrouwen - 70 en 72-jaar - vanuit de richting van Eemdijk, in de richting van Eemnes fietsten. Zij werden tussen de Korte Maatsweg en de Zomerdijk ingehaald door een man op een fiets met een gele kentekenplaat, mogelijk een Speed Pedelec(snelle elektrische fiets). Tijdens het inhalen reed de man de vrouwen aan, waardoor zij vielen met letsel tot gevolg. De man keek nog om fietste vervolgens door in de richting van de Meentweg.

 

Vanwege het zware letsel werd een traumaheli opgeroepen. Beide vrouwen zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De 72-jarige vrouw werd in kritieke toestand overgebracht.

 

Onderzoek

De politie heeft op de plek van het ongeval uitgebreid onderzoek gedaan en er wordt onder andere gekeken naar de aanwezigheid van camerabeelden uit de omgeving. Daarnaast werd een Burgernetoproep gedaan om uit te kijken naar de verdachte.

 

Meld je en getuigen gezocht

De politie roept de doorgereden fietser op om zich zelf te melden bij een politiebureau. Daarnaast worden getuigen gezocht die de man hebben zien fietsen in de omgeving. De politie sprak al met een aantal van hen die het volgende signalement opgaven van de doorrijder:

-man met lichte huidskleur

-donker haar

-fors/gezet postuur

-25 tot 40 jaar oud

-hij droeg een zwart vest

-reed op een fiets met geel kentekenplaat, mogelijk een Speed Pedelec

 

Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Brandweer blust brand bij skatebaan in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 23 september 2020 04:12

BUNSCHOTEN - Op dinsdagavond 22 september rond 21:30 uur was brand ontstaan bij de skatebaan aan de Bikkersweg/Westsingel in Bunschoten. Een aantal jongeren hadden de brand ontdekt. Ze hebben besloten om de brandweer te bellen.

 

Een struik stond in de brand. De brandweer is zonder spoed uitgerukt. Brandweerlieden hebben de brand geblust.

 

Een buurtbewoner kwam ook langs en sprak een aantal jongeren toe dat er altijd iets aan de hand was op de skatebaan. Buurtbewoners hadden ook de handhaving gebeld. De handhaving is met verschillende partijen in gesprek gegaan. Brandweerlieden hebben met een warmtebeeldcamera bekeken of de brand goed uit was.

 

Mogelijk is de brand ontstaan door brandstichting. Een agent is opgeroepen om eventueel onderzoek te doen. Hij kon uiteindelijk weinig meer betekenen.

Politie opgeroepen voor winkeldiefstal bij de Albert Heijn in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 24 september 2020 20:27

BUNSCHOTEN - Op donderdag 24 september aan het einde van de middag is de politie moet spoed opgeroepen naar de Albert Heijn aan de Anthon van der Horstlaan in Bunschoten. In de winkel heeft een winkeldiefstal plaatsgevonden.

 

Meerdere voorbijgangers maakten opmerkingen over het feit dat de politie op de invalidenparkeerplaats stond. Voor de politie was het pas achteraf duidelijk dat het niet nodig was om met spoed te komen. Agenten hebben de diefstal afgehandeld. De verdachte heeft zijn goederen uiteindelijk betaald bij de servicebalie. Hij is niet aangehouden. Het is niet bekend of die een proces-verbaal heeft ontvangen.

Speler VV Eemdijk positief getest op het coronavirus

Gemaakt: Vrijdag, 25 september 2020 17:12

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 25 september is bekendgemaakt dat een speler van VV Eemdijk positief is getest op het coronavirus. De speler is afgelopen dinsdag nog in de kleedkamer van het eerste elftal van Eemdijk geweest.

 

In overleg met de GGD en de KNVB heeft VV Eemdijk besloten geen enkel risico te nemen en de wedstrijd voor komende zaterdag af te lassen.