Laatste alarmering:
Datum 19|03 Tijd 18:31:15 Dier-in-nood Prins Bernhardstraat Bunschoten-spakenburg 090431 Prio Middel Eenheid | Bevelvoerders Brandweer Bunschoten Utrecht
vrijdag 22 maart 2019

MAANDAG 03|05

Nijkerkse meisjes verkracht op Koninginnedag

NIJKERK - De politie is zaterdag 1 mei een onderzoek gestart naar aanleiding van een verkrachting van twee Nijkerkse meisjes van 16 en 17 jaar. Het tweetal zou aan het begin van de nacht, van 30 april op 1 mei 2010, zijn verkracht bij een sportcomplex aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk. Hierop werd door de politie een Team Grootschalig Optreden (TGO) gestart, waarbij 25 rechercheurs de zaak onderzoeken.

De twee slachtoffers zouden rond middernacht op een bankje hebben gezeten aan de Nachtegaalsteeg toen er een onbekende man naar hen toe kwam lopen. De man zou onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat daarop lijkt, de slachtoffers gedwongen hebben mee te lopen naar de struiken naast het sportcomplex. In het struikgewas zou de man de meisjes hebben verkracht onder bedreiging van het wapen. De man zou hierna zijn weggelopen waarna hij de meisjes hulpeloos achterliet. De twee Nijkerksen hebben vervolgens de politie ingelicht die direct een onderzoek ter plaatse instelde. De politie is nog op zoek naar de onbekende man.

Oranjefeest
Volgens de slachtoffers zou de dader een blanke man zijn, tussen de 23 en 25 jaar en ongeveer 1.75 lang zijn. De man zou te voet zijn gekomen maar de politie houdt er rekening mee dat de man mogelijk elders, gezien de locatie, een auto of een ander vervoermiddel had staan. Op vrijdagavond 30 april was er een groot Oranjefeest in de directe omgeving van de Nachtegaalstraat. Het is heel goed mogelijk dat bezoekers die nacht iets verdachts hebben gezien of gehoord. De slachtoffers verklaarden tussen kwart over twaalf en half één stemmen gehoord te hebben van mogelijke voorbijgangers die over de Nachtegaalstraat liepen. De politie wil graag in contact komen met deze mensen en andere getuigen. U kunt de politie bellen via 0900-8844, anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie