Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:59:04 Bunschoten-spakenburg 7051 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-136

Ambulance 09-136

zaterdag 19 januari 2019

DONDERDAG 25|10

Celstraf voor man uit Bunschoten na poging doodslag op agente in Amersfoort

De vrouwelijke agente vreesde haar leven te verliezen

AMERSFOORT - Een 22-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg die in maart van dit jaar in Amersfoort een agente in een wurggreep hield is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De man is op een eerder moment geschorst uit zijn voorarrest. De rechtbank bepaalt dat hij direct terug de gevangenis in moet om zijn straf uit te zitten.

 

In de nacht van 10 maart 2018 is de man samen met vrienden, familie en zijn verloofde uitgegaan in het centrum van Amersfoort. Na een incident in een café wordt de man en zijn gezelschap door politieagenten aangesproken en verzocht om het centrum van Amersfoort te verlaten. Even later komt er een melding binnen dat er een ruit zou zijn vernield door iemand uit het gezelschap. De verloofde van de man voldoet aan het opgegeven signalement. Vanaf het moment dat een agent haar rustig wil aanspreken bemoeit de verdachte zich ermee en ontstaat er een geweldexplosie tegen de agenten. Een agente wordt door verdachte op haar hoofd geslagen en op de grond meer dan 15 seconden door hem in een wurggreep gehouden. Hij heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag en openlijke geweldpleging.

 

Straf
De vrouwelijke agente vreesde haar leven te verliezen. Ook de andere agenten geven aan dat zij in hun – soms al lange – carrière niet eerder met zulk heftig geweld zijn geconfronteerd. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er nadrukkelijk rekening mee gehouden dat het om geweld tegen politieagenten gaat. Het onvoorwaardelijke deel van de straf is langer dan de tijd die de man in voorarrest heeft doorgebracht. Een terugkeer naar de gevangenis zal de ingezette behandeling doorbreken en mogelijk zelfs teniet doen. Dit is echter de keerzijde van het recht van de verdachte om zijn berechting in vrijheid af te wachten. Na de celstraf komt de man onder reclasseringstoezicht, moet hij zich laten behandelen in een kliniek en krijgt hij een alcohol- en drugsverbod.

Foto's
1/1
Reacties
Jaco zegt: spacer
Helaas veel te kort
25-10-18 20:45
Score: 5
Patrick zegt: spacer
Dit had minimaal 10x zolang moeten zijn........... je komt er in dit land veel te makkelijk vanaf, behalve als je te hard rijd......
26-10-18 10:01
Score: 2
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines