Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:46:09 Bunschoten-spakenburg 68675 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-115

Ambulance 09-115

zaterdag 11 juli 2020

DONDERDAG 01|08

Vier incidenten tegelijk op het Eemmeer tussen Bunschoten en Zeewolde

Namelijk een bootbrand, onbemand bootje, boot in problemen en incident met een boot

BUNSCHOTEN / ZEEWOLDE - Op donderdag 1 augustus was het een drukke dag voor de hulpdiensten. Brandweer en waterreddingsdiensten rukte uit naar het Eemmeer. Volgens de woordvoerder van het KNRM waren er vier incidenten tegelijk. Namelijk een bootbrand, onbemand bootje, boot in problemen en incident met een boot. Het is onduidelijk of sommige incidenten met elkaar te maken hebben. Volgens een jonge man was het onbemande bootje van hem. Volgens hem stond de boot op slot en is die dus gestolen. De politie is in gesprek gegaan met een groep jongeren. Een persoon is met de politieauto meegegaan. De politie heeft niet bevestigd of dit om een aanhouding ging.

 

Een omstander zorgde goed voor de reddingsdiensten. Samen met zijn zoontje gaf die een stuk pizza aan de medewerkers van de KNRM. Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten was het verzamelpunt van alle hulpdiensten. De medewerkers van de jachthaven deden er zelf ook alles aan om de hulpdiensten bij te staan. Slagbomen werden open gedaan en ze verrichten hand en spandiensten zodat de hulpdiensten zicht met andere zaken konden bezig houden.

 

Ook een ambulance was opgeroepen. Volgens een getuige had er iemand rook ingeademd. Het is niet bekend hoe het met deze persoon gaat.

Reacties
Henk Wijga zegt: spacer
Het radioverkeer rond de actie betreffende de omgeslagen rubberboot en de bootbrand aan boord van de Vita Nova. In de media lijkt het of het een actie was van de Brandweer en de KNRM. "Vergeten" wordt de inzet van de Cobra van de Waterhulpdienst en de Seeker van de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer . De PR machine van KNRM Huizen-Blaricum werkt perfect.

http://search-and-rescue.nl/?name=2019-08-05_bootbrandeemmeer1augustus2019.mp3
05-08-19 16:50
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines