Laatste alarmering:
Datum 01|04 Tijd 19:37:08 Bunschoten-spakenburg 33140 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

vrijdag 03 april 2020

ZATERDAG 28|09

Truckersdag in Spakenburg zorgt weer voor veel blije gezichten

Gehandicapten, langdurig zieken en kinderen van het speciaal onderwijs mogen meerijden in de vrachtwagen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op zaterdag 28 september werd in Bunschoten-Spakenburg weer de jaarlijkse Truckersdag gehouden. Tijdens deze dag wordt er alles aan gedaan om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Gehandicapten, langdurig zieken en kinderen van het speciaal onderwijs mogen meerijden in de vrachtwagens. Al sinds 1993 wordt de Truckersdag in Bunschoten gehouden. Door de jaren heen is het evenement telkens grote geworden.

 

In de grote hal waar de deelnemers verzamelen hangen allemaal nummers aan het plafond. De deelnemers krijgen allemaal bij binnenkomst een nummer. De chauffeurs gaan bij de juiste nummers staan. Hierdoor kunnen deelnemers snel de chauffeur vinden waar ze mee gaan rijden. De organisatie houdt vaak rekening met wensen van de deelnemers. Zo willen sommige graag in de brandweerwagen en ander wilt graag weer bij een bekende.

 

Een grote groep vrijwilligers zetten zich elk jaar weer in om alles goed te laten verlopen. Om 10:30 uur kwamen de eerst deelnemers al om zich aan te melden. Voor de deelnemers was er ook eten. Rond 13 uur begon dan echt de rondrit. Ze maakten een rondrit door het dorp. Langs de wegen stonden veel mensen om te zwaaien. De vrachtwagens gaan met toeters en bellen door de straten. Dit zorgt voor het nodige lawaai. Om 15 uur komen de deelnemers weer terug. De dag zal afgesloten worden met een feest in de hal.

 

Chauffeurs die meerijden doen dit geheel belangeloos. Ze krijgen geen vergoeding van de organisatie. De organisatie is dan ook erg blij met bedrijven die hun chauffeurs beschikbaar stellen voor het evenement. Het evenement is geheel afhankelijk van sponsors.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines