Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:07:10 Oms Brandmelding Voestalpine Polynorm Bv N199 Li - Amersfoortseweg... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Bunschoten (Dienstwisselcode)
zaterdag 11 juli 2020

ZONDAG 03|11

Natuur werkdag van Staatsbosbeheer op het Kootwijkerzand [video]

De zandverstuiving groeit langzaam dicht met mossen en kleine boompjes

KOOTWIJK - Samen met vele enthousiaste vrijwilligers en deelnemers ging Staatsbosbeheer Veluwe op zaterdag 2 november aan de slag op het Kootwijkerzand. Op de Natuurwerkdag steken we onze handen uit de mouwen voor het behoud van het leefgebied van een aantal prachtige en bijzondere soorten.

 

Wat is het doel?

Het Kootwijkerzand bestaat voor een groot gedeelte uit zandverstuiving en een deel uit heide. De zandverstuiving groeit langzaam dicht met mossen en kleine boompjes. Dit klinkt niet heel ernstig, maar voor soorten zoals de duinpieper, tapuit, draaihals en verschillende vlindersoorten en andere insecten betekent dit het verdwijnen van hun leefgebied. Dat willen we natuurlijk voorkomen. En om dat te doen, gaan we met z'n allen zo veel mogelijk van deze boompjes en mossen verwijderen. Zo zorgen we er samen voor dat we kunnen blijven genieten van deze bijzondere soorten!

 

Kijk naar een reportage van Online Barneveld op het prachtige Kootwijkerzand, de grootste zandverstuiving van Europa!

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines