Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 00:45:25 Br Afval Eemdijk Eemdijk 090431 Prio Middel Eenheid | Bevelvoerders Brandweer Bunschoten Utrecht
zondag 09 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 09|07

Demonstrerende boeren rijden door Bunschoten

Veel mensen kwamen naar buiten om naar de trekkers te kijken

BUNSCHOTEN - Op donderdag 9 juli reden een groot aantal demonstrerende boeren met hun trekker door Bunschoten. Ze kwamen uit Eemdijk. De boeren gaan hierna de polder in richting Lelystad Airport. Ook in Nijkerk reden boeren, mogelijk gaan dat boeren zich aansluiten bij die groep.

 

In Bunschoten is de overlast voor het verkeer redelijk beperkt gebleven. Veel mensen kwamen naar buiten om naar de trekkers te kijken.

 

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Schouten en vooral tegen de maatregelen die zij wil nemen om de stikstofuitstoot te verminderen. De woede is recent opgelaaid omdat de minister het eiwitgehalte in veevoer wil verminderen om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen. Volgens de boeren is dat dierenmishandeling. Ook zijn ze boos over de lage prijzen die supermarkten betalen voor hun producten.

 

Maandag werd al aangifte gedaan in Veenendaal bij het politiebureau en dinsdag was het een grote groep agrariĆ«rs uit de omgeving van Wekerom die aangifte deed in Arnhem.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines