Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:13:39 Bunschoten-spakenburg 100498 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-115

Ambulance 09-115

donderdag 01 oktober 2020

WOENSDAG 12|08

Warmste week ooit, GFT kliko kweekbak voor maden

Hoe ervaren de bewoners dit, en met name de bewoners nabij de verzamelplaats van de kliko's?

REGIO - De warmste week ooit. Dit heeft diverse gevolgen in het dagelijkse leven. Onder andere met betrekking tot de hygiëne.

 

Onze fotograaf schrok zich rot toen hij dinsdagavond de GFT kliko met tuinafval op straat zette tussen de andere kliko's uit de buurt. Bovenop de deksels van kliko's krioelde het van de maden. Wat zit er dan wel niet aan hoeveelheid ongedierte in de kliko's zelf ? Hoe ervaren de bewoners dit, en met name de bewoners nabij de verzamelplaats van de kliko's? Ook op social media wordt de problematiek gedeeld.

 

In Amersfoort bijvoorbeeld wordt afval gescheiden ingezameld ('omgekeerd inzamelen', 'operatie afval') waaronder het GFT afval. Dit GFT afval wordt eens per twee weken opgehaald.

 

Op de site van de ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen) in Amersfoort staat een lijst met afval die in de GFT bak thuishoort. In deze lijst staan o.a. botjes, botten, diervoer, etensresten, jus, karbonade, ketchup, kip, kipfilet, kipkluifjes, kippenbot, kippenbotjes, kippenbout, kipresten, kliekjes, kwark, lasagne, mayonaise, mosselschelpen, organisch materiaal, rauw vlees, slagroom, spareribs, strooisel van kleine knaagdieren, visgraten, visresten, vlees, vleesafval, vleesbotten, vleesresten, voedselresten en worst.

 

Onderdeel van deze wijze van inzamelen van het afval zijn de ondergrondse containers voor het restafval. Algemene problematiek die zich daarbij voordoet is het dumpen van groot afval naast deze containers.

Reacties
Hettie zegt: spacer
Je kan klimop in de gft bak doen .Dan zijn de m adem Je wel snel weg. Weet ik uit ervaring..
12-08-20 21:23
Score: 6
JaapJan zegt: spacer
Ik weet nog iets om maden te voorkomen, eerst een gft kliko zak erin doen.

En tweede en vlees resten, kaas resten. Die in een broodzakje doen.
Dan leg je die in de vriezer tijdelijk zodat het niet gaat verrotten.
En een dag voor het ophalen van het gft afval gooi je het zonder het plastic in de gft bak.

Zo voorkom je maden.

En ook kan je na het ophalen, eerst en emmer met heet water en chloor in de bak doen zodat de bacteriën dood gaan.

En dan.als je het leeg heb gegooid een nieuwe gft zak erin doen.
13-08-20 13:12
Score: 2
Margo zegt: spacer
Inderdaad ik ben het eens met de opmerking van de klimop maar ook lavendel werkt bij ons. Wat ook helpt is om een latje tussen de container en de deksel te doen of af en toe de container even open te zetten
14-08-20 10:41
Score: 2
Drikus Dekker zegt: spacer
Tis en blijft erg vies met dit weer de GFT bak,1 Tip als ie geleegd is een paar handjes zout er door strooien en ook als het heet blijft af en toe handje zout strooien.geloof resultaat gegarandeerd Made hebben hier een hekel aan en overleven dit niet.Veel succes.
14-08-20 16:23
Score: 3
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines