Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:32:40 Bunschoten-spakenburg 41834 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-128

Ambulance 09-128

maandag 19 april 2021

WOENSDAG 17|03

Veilig stemmen vanuit de auto bij drive-in stembureau Amersfoort

Onder de Ikea in Amersfoort in een drive-in stembureau ingericht voor automobilisten

AMERSFOORT - Op woensdag 17 maart 2021 is de verkiezing van de Tweede Kamer. Deze keer onder bijzondere omstandigheden en met extra veiligheidsmaatregelen door corona. Onder de Ikea in Amersfoort in een drive-in stembureau ingericht voor automobilisten.

 

Je kunt je hier vanuit de auto legitimeren, je kiespas tonen en je stembiljet ontvangen. In een van de aangewezen parkeervakken kun je dan op je gemak je keuze maken. Vervolgens rijd je langs de stembus waarin je ook vanuit de auto je stembiljet kunt stoppen. Deze drive-in is vooral ingericht voor mensen die het niet zien zitten om naar een gewoon stembureau te gaan. Kom dus het liefst alleen. Kan dat niet, dan kan de bestuurder tijdens het uitbrengen van de stem even uitstappen. Of kun je alsnog je stem uitbrengen in een stemhokje dat ook aanwezig is. Zo willen we het stemgeheim en de privacy van jou als kiezer waarborgen.

 

Een bijzondere stemmer, een mevrouw met kinderwagen met 4 weken oude dochter. Op deze wijze kon het kindje lekker slapen tijdens de wandeling.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines