Redactie 112 0 reactie(s) zo 15 februari 2015, 20:29

Dramatisch einde aan Carnaval in Hoogland

Laatste update: 22 aug 2021 13:30 uur

HOOGLAND – In Hoogland bij Amersfoort is een fietser zwaargewond en bekneld geraakt onder een praalwagen die na de carnavalsviering op zijn weg terug was.

 

Het ongeval gebeurde rond 17:15 uur op de ventweg van de Bunschoterstraat richting Bunschoten. Nadat de carnavalsoptocht was afgelopen reed de praalwagen terug naar de opslagplaats. Hij gebruikte hiervoor de ventweg die naast de N199 ligt. Op deze weg reed een Amersfoortse man van middelbare leeftijd op zijn fiets, eveneens richting Bunschoten. Op het moment dat hij twee andere fietsers wilde inhalen had hij kennelijk niet in de gaten dat hijzelf op dat moment werd gepasseerd door de enorm brede praalwagen die door een trekker werd voortgesleept. Daarnaast kwam de man in de zachte berm terecht en kon niet voorkomen dat hij aan het slingeren raakte.De man kwam onder de praalwagen terecht en zat bekneld met ernstige verwondingen aan voet, borst en gezicht. De situatie liet zich zeer ernstig aanzien. Naast ambulance, veel politie en brandweer werd ook de traumahelikopter opgeroepen die op 50 meter afstand in een weiland kon landen. De trauma-arts heeft het ambulancepersoneel bijgestaan. De brandweer heeft de praalwagen met behulp van opblaasbare persluchtzakken opgetild zodat het slachtoffer kon worden bevrijd uit zijn hachelijke positie. De man was wel aanspreekbaar en het zwaargewonde slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Toen het ongeval gebeurde stonden er geen leden van de carnavalsvereniging meer op de wagen.

 

In overleg met de familie van het slachtoffer is -later op de avaond- de prijsuitrijking voor de deelnemers van de optocht wel doorgegaan.

 

De ventweg van de Bunschoterstraat bij Hoogland is afgezet. De politie, de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse, is bezig met sporenonderzoek en de praalwagen is weggehaald.

 

Marinus Kers ©

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons