Logo 112Bunschoten

Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 mei 2015, 17:04

Twee doden door blikseminslag in Amersfoort

Laatst bijgewerkt: zondag 13:32 uur

AMERSFOORT – Woensdagmiddag 6 mei zijn er twee 20-jarige vrouwen uit Amersfoort overleden bij een blikseminslag, dit gebeurde in een park aan de Randenbroekerweg.

Omstreeks 14:30 uur trok er een felle regen en onweersbui over Amersfoort, de bliksem uit deze bui sloeg in in een park aan de Randenbroekerweg. Bij de inslag werden de twee slachtoffers die in het park aanwezig waren geraakt.

Hulpdiensten zijn nog grootschalig uitgerukt, maar hulp mocht niet meer baten. Beide slachtoffers zijn ter plaatse overleden.

 

Het KNMI waarschuwt mensen bij onweer vooral uit de buurt te blijven van bomen, en niet het open veld op te zoeken. De bliksem kwam voort uit een felle onweersbui, die rond 14.30 uur over Amersfoort trok. 

Het KNMI heeft vandaag voor het hele land code geel afgegeven. Er geldt een waarschuwing vanwege de regen met kans op onweer en mogelijk zware windstoten tot rond negentig kilometer per uur.

In Nederland slaat de bliksem ongeveer 100.000 keer per jaar in.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.