Logo 112Bunschoten

Redactie 112 0 reactie(s) do 11 augustus 2016, 15:12

Poging oplichting door nep-incassobureau

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:40 uur

EEMDIJK – Bij de politie van eenheid Midden-Nederland is maandag 8 augustus een melding gemaakt van poging tot oplichting.

Om 16.30 uur werd een medewerker van een horecagelegenheid aan de Eemdijk telefonisch benaderd door een man, die werkzaam zou zijn voor een incassobureau. Hij gaf aan dat hij namens een bedrijf een bedrag wilde innen en als de man niet zou betalen, dat hij dan in de problemen zou komen. De ‘medewerker’ van het incassobureau gaf vervolgens zijn telefoonnummer waarna het gesprek werd beëindigd.

Na de melding werd een onderzoek ingesteld en bleek het incassobureau te bestaan, maar dat de betreffende ‘medewerker’ daar niet bekend of werkzaam zou zijn. De politie waarschuwt om niet in te gaan op dit soort telefonische mededelingen of mailberichten. Dit kan een vorm van fraude zijn waardoor mensen uw geld afhandig willen maken. Word u gebeld door een incassobureau of krijgt u een mail? Ga dan altijd na of u daadwerkelijk een schuld heeft. Maak altijd melding bij de politie!

112 Eemdijk

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Eemdijk lees je in onze categorie 112 Nieuws Eemdijk. Alle 112 alarmeringen uit Eemdijk kan je live volgen via 112 meldingen Eemdijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.