Redactie algemeen 0 reactie(s) di 04 december 2018, 18:03

Tot drie jaar cel geëist voor seksuele uitbuiting van vrouwen in Baarn

Laatst bijgewerkt: zondag 13:54 uur

BAARN – Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tot drie jaar cel geëist tegen drie mannen uit Baarn, in de leeftijd van 26, 27 en 30 jaar. Zij worden er van verdacht twee vrouwen te hebben uitgebuit door hen langere tijd te prostitueren. De officier van justitie verwijt hen zichzelf te hebben verrijkt door de kwetsbare slachtoffers schaamteloos als gebruiksvoorwerp in te zetten. Dit heeft bij de vrouwen tot blijvende mentale en fysieke schade geleid.

Na een anonieme melding ontdekte de politie in december 2016 de twee vrouwen in een slaapkamer in een woning in Baarn. Ze sliepen in het bed waar zij ook de prostitutieklanten ontvingen. Naar aanleiding van verklaringen van de vrouwen heeft de politie onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder zij het prostitutiewerk verrichtten. Diverse laptops en telefoons werden onderzocht. Ook financieel onderzoek droeg bij aan het helder krijgen van de situatie waarin de vrouwen verkeerden. Deze situatie blijkt schrijnend te zijn geweest. Ruim een half jaar lang zijn de slachtoffers veelvuldig geprostitueerd. De ene vrouw moest in de badkamer wachten als de andere vrouw een klant ontving. De drie verdachten uit Baarn speelden een hoofdrol bij deze uitbuiting.

De mannen maakten volgens het Openbaar Ministerie misbruik van de kwetsbare positie waarin de vrouwen zaten. Ze waren illegaal in Nederland en hadden geen sociaal netwerk, geen huisvesting en spraken geen Nederlands. Regelmatig werden de vrouwen gewezen op het risico het land uit gezet te worden als er klachten van klanten zouden komen. De verdachten dwongen de slachtoffers zo om voor hen te blijven werken en regelden vervolgens de klanten en zorgden voor huisvesting. Het geld dat de vrouwen verdienden werd grotendeels afgedragen aan de twee hoofdverdachten.

De 27-jarige man wordt ook verdacht van oplichting door een klant van een andere prostituee tienduizenden euro’s afhandig te maken. Hij hield het psychisch labiele slachtoffer voor dat de prostituee, waar op de man verliefd was, vrijgekocht zou kunnen worden van menshandelaren. De verdachte zou hierin een bemiddelende rol spelen. Nadat het slachtoffer in meerdere delen ruim 35.000 euro heeft over gemaakt, is zijn geld op, zijn al zijn waardevolle bezittingen verkocht, en zijn zijn mogelijkheden om leningen af te sluiten uitgeput. De verdachte laat hem dan met een smoes een huurcontract voor een woning in Almelo tekenen. In deze woning wordt later een hennepkwekerij aangetroffen. Ook hiervoor is de 27-jarige man vervolgd.

Bij het bepalen van de strafeis is rekening gehouden met de rol die de verdachten hebben gespeeld. Tegen de 26- en 27- jarige man zijn celstraffen van drie jaar geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De 30-jarige verdachte hoorde een celstraf van veertien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, tegen zich eisen. Voor allen is een contactverbod met de slachtoffers gevraagd.

Namens de slachtoffers is ook een vordering tot schadevergoeding ingediend omdat zij inkomsten zijn misgelopen en bovendien psychische schade hebben opgelopen.

Het Openbaar Ministerie heeft bovendien een ontnemingsvordering ingediend. Hierbij is de rechter verzocht om de verdachten te verplichten om al het geld dat zij illegaal verdiend hebben terug te betalen. Deze vordering zal op een later moment door de rechtbank worden behandeld.

De rechtbank doet op 20 december 2018 uitspraak.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.