Redactie 112 0 reactie(s) za 26 januari 2019, 16:35

Grote zoekactie op Gooimeer naar mogelijk neergestort ultralight vliegtuig

Laatste update: 1 jaar geleden

BLARICUM – Op zaterdag 26 januari zijn de hulpdiensten even voor één uur in de middag uitgerukt voor een melding van een in het water van het Gooimeer neergestort Ultralight vliegtuigje. De KNRM is uitgevaren met de reddingsboten van Blaricum, Naarden, Huizen en Naarderbos. Er worden zoekslagen gemaakt in het Gooimeer en het Eemmeer. Een gewaarschuwde traumahelikopter en een politiehelikopter zoeken mee vanuit de lucht.

Na een zoektocht van meer dan een uur zijn de hulpdiensten gestopt met zoeken. Rond de acht bootjes hebben talloze zoekslagen gemaakt op het water onder het toeziend oog van een politiehelikopter. Er werd echter niks aangetroffen.

De melding kwam vanaf een automobilist op de A27 die in zijn beleving een luchtvaartuig omlaag zag komen en in het water terecht kwam. Hier zou een rode parachute aan hebben gehangen. Woordvoerder Lennart Koets van de brandweer Gooi en Vechtstreek verteld dat de melder mogelijk een paraglider met motor heeft gezien. Deze mogen vrijwel overal vrij opstijgen en doen dat in de omgeving rond het water dan ook geregeld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons