Redactie 112 0 reactie(s) vr 22 maart 2019, 16:46

Scootercontrole in Nieuwland en Hoogland

Laatste update: 22 aug 2021 13:55 uur

HOOGLAND – Op donderdag 21 maart 2019 heeft de politie een scootercontrole uitgevoerd op de Gekroonde El in Nieuwland en de Ds Posthumus Meijjesweg in Hoogland.

Veel scooters zijn gecontroleerd op met name constructiesnelheid, gladde banden, verlichting en de remmen. De meeste scooters hadden alles prima in orde.

Vijf scooters hadden een te hoge constructiesnelheid. Zij kregen een boete die varieerde van 65 euro tot 130 euro. Daarnaast krijgt iedere scooter die te hard rijdt een WOK-status, dat wil zeggen dat de scooter niet meer mag rijden totdat het RDW de scooter herkeurd heeft. 2 scooters hadden een gladde of beschadigde achterband (95 euro). 1 bestuurder reed zonder rijbewijs (Officier van Justitie bepaalt de hoogte van de boete). 1 bestuurder reed met een rijbewijs die nog ingevorderd moest worden en 1 bestuurder reed zonder helm (95 euro).

De laatste scooter die gecontroleerd werd, reed er in eerste instantie vandoor maar kon door de motorrijder worden onderschept. Die bestuurder reed onder invloed van alcohol en drugs. Zijn bloed wordt opgestuurd naar het NFI en afhankelijk van dat resultaat krijgt hij een boete en/of rijontzegging van het CBR.

Voor alle bestuurders waar zijn of haar scooter te hard rijdt, maak een afspraak bij je fietsenwinkel/scooterdealer: 34 km/u is nog OK. 35 km/u NIET (ligt aan vermogen). Betekent dus 9 km/u die je gratis van de overheid krijgt (blauwe plaat). Voor een gele plaat betekent het over het algemeen dat vanaf 57 km/u beboet wordt.

Buiten de controle om hadden agenten een bestuurder van een scooter gecontroleerd die al vaker (>3) zonder rijbewijs had gereden. De constructiesnelheid was te hoog (meer dan het dubbele). In overleg met de Officier van Justitie wordt de scooter in beslag genomen en uit het verkeer genomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons