Redactie evenement 0 reactie(s) za 28 september 2019, 16:57

Truckersdag in Spakenburg zorgt weer voor veel blije gezichten

Laatst bijgewerkt: zondag 13:57 uur

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – Op zaterdag 28 september werd in Bunschoten-Spakenburg weer de jaarlijkse Truckersdag gehouden. Tijdens deze dag wordt er alles aan gedaan om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Gehandicapten, langdurig zieken en kinderen van het speciaal onderwijs mogen meerijden in de vrachtwagens. Al sinds 1993 wordt de Truckersdag in Bunschoten gehouden. Door de jaren heen is het evenement telkens grote geworden.

In de grote hal waar de deelnemers verzamelen hangen allemaal nummers aan het plafond. De deelnemers krijgen allemaal bij binnenkomst een nummer. De chauffeurs gaan bij de juiste nummers staan. Hierdoor kunnen deelnemers snel de chauffeur vinden waar ze mee gaan rijden. De organisatie houdt vaak rekening met wensen van de deelnemers. Zo willen sommige graag in de brandweerwagen en ander wilt graag weer bij een bekende.

Een grote groep vrijwilligers zetten zich elk jaar weer in om alles goed te laten verlopen. Om 10:30 uur kwamen de eerst deelnemers al om zich aan te melden. Voor de deelnemers was er ook eten. Rond 13 uur begon dan echt de rondrit. Ze maakten een rondrit door het dorp. Langs de wegen stonden veel mensen om te zwaaien. De vrachtwagens gaan met toeters en bellen door de straten. Dit zorgt voor het nodige lawaai. Om 15 uur komen de deelnemers weer terug. De dag zal afgesloten worden met een feest in de hal.

Chauffeurs die meerijden doen dit geheel belangeloos. Ze krijgen geen vergoeding van de organisatie. De organisatie is dan ook erg blij met bedrijven die hun chauffeurs beschikbaar stellen voor het evenement. Het evenement is geheel afhankelijk van sponsors.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.