Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 17 januari 2020, 16:41

Nieuwe (tweedehands) Canta voor pechvogel, vriendin start doneeractie

Laatst bijgewerkt: zondag 13:58 uur

AMERSFOORT – Donderdagmorgen 16 januari is op de Bornberg in Amersfoort de wijk Varhorst een gehandicaptenvoertuig zwaar beschadigd na een aanrijding. Wie helpt deze alleenstaande moeder met een lichamelijke beperking en haar zoontje met downsyndroom aan een tweedehands Canta? Buiten haar schuld is de Canta total loss gereden. Via de verzekering krijgt zij de dagwaarde, daar kan zij geen andere tweedehands Canta voor kopen! Alle kleine beetjes helpen deze pechvogel!

Een vriendin is een doneeractie gestart. U kunt doneren via DEZE LINK.

Een kennisje van mij Henny, een alleenstaande moeder met een zoontje met het syndroom van Down, is lichamelijk beperkt. Zij verplaatst zich in een rolstoel. In augustus 2018 heeft zij een tweedehands Canta gekocht van al haar opgespaarde centjes.

Zij kan zich op deze manier samen met haar zoontje verplaatsen van A naar B. Uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om met een kind met downsyndroom op pad te gaan, laat staan als je zelf niet mobiel bent. Henny is dus grotendeels afhankelijk van deze Canta. Zij kan zo samen met Jeroen wat boodschapjes doen of naar de kinderboerderij.

Nu wil de pech dat zij vandaag een ongeluk heeft gehad! Niet haar schuld, de personenauto negeerde een stopverbod en botste op haar autootje. Zij is naar het ziekenhuis geweest en naast gekneusde voet, gekneusde knie en een paar gekneusde ribben heeft zij niets. Haar Canta is helaas totall loss.

Echter mei vorig jaar is zij al met haar scootmobiel achterover gevallen van een stoeprand, waarna haar beperking nog groter is geworden. Al met al heeft Henny niet echt veel geluk, behalve dat zij intens geniet van haar zonnestraal; haar zoontje Jeroen!

Henny heeft het niet breed, haar opgespaarde centjes op de schroothoop. Haar eigen risico er in 1 klap doorheen; kosten ambulance, ziekenhuisbezoek, foto’s etc.

Een Canta is in aanschaf relatief duur en ook tweedehands zijn zij kostbaar. Het zou een mooi gebaar zijn als haar vrienden, kennissen, fb-vrienden, buren en mogelijk ook bedrijven een beginnetje zouden kunnen overhandigen voor een tweedehands Canta! Natuurlijk zal de verzekering een bedrag uitkeren, maar meer dan de dagwaarde zal dit niet zijn. Dit is een fractie van de aanschafwaarde van

€ 7.000,– waar Henny hem voor gekocht heeft!

Lieve mensen, dit is in het kort het verhaal van Henny en Jeroen, ik heb niet alles uit de doeken gedaan, dan wordt dit verhaal veel te lang en je wordt er niet echt vrolijk van. Wat een pechvogel is Henny. Ik kan u zeggen dat uw bijdrage goed terecht komt en dat Henny op deze manier ook ziet dat zij niet alleen samen met Jeroen op deze wereld is!

Deze actie is overlegd met Henny en de foto’s mochten gebruikt worden. De gehele opbrengst gaat naar Henny om een begin te hebben voor het aanschaffen van een tweedehands Canta. Wilt u controleren of deze actie wel ok is, dan kunt u mij googelen op Marianne Kleinjan-van Driel. Delen van dit bericht mag.

Zie ook:

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.