Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 april 2020, 19:46

Lachgaskoerier uit Amersfoort voldoet niet aan de eisen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:00 uur

AMERSFOORT – Bij het tankstation Neerduist, langs de A1 bij Amersfoort, zagen agenten afgelopen nacht een bestelwagen schuin voor de deur staan. Het bleek dat de bijrijder iets in de shop aan het halen was. Agenten zagen dat de bestuurder op dat moment inhaleerde vanuit een lachgasballon. Hierop hebben zij het voertuig gecontroleerd.

Het bleek dat deze auto werd gebruikt door een lachgaskoerier. Uit de controle bleek dat het vervoer niet op de juiste wijze werd uitgevoerd en dat de 22-jarige bijrijder de eigenaar van het bedrijf was.
De verplichte brandblusser bleek leeg te zijn, de losse flessen die niet vast zaten bleken, ondanks dat de bestuurder beweerde dat ze leeg waren, niet leeg te zijn en moesten derhalve rechtop en vastgezet vervoerd worden. Ook in de cabine lagen nog losse flessen die bedoeld waren voor “eigen gebruik”. Ook waren er geen ladingdocumenten aanwezig en waren de verplichte gevarenstickers beschadigd en niet meer leesbaar.

De politie maakt proces-verbaal op en de officier van justitie zal dit economische delict gaan beoordelen en zal bepalen of de Amersfoorter vervolging te wachten staat. De bestuurder is gewaarschuwd dat hij niet mag gebruiken als hij daadwerkelijk een voertuig bestuurt. Aangezien de agenten hem niet hebben zien rijden hebben zij daarvoor geen PV opgemaakt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.