Redactie algemeen 0 reactie(s) do 09 juli 2020, 20:15

Demonstrerende boeren rijden door Bunschoten

Laatste update: 22 aug 2021 14:01 uur

BUNSCHOTEN – Op donderdag 9 juli reden een groot aantal demonstrerende boeren met hun trekker door Bunschoten. Ze kwamen uit Eemdijk. De boeren gaan hierna de polder in richting Lelystad Airport. Ook in Nijkerk reden boeren, mogelijk gaan dat boeren zich aansluiten bij die groep.

In Bunschoten is de overlast voor het verkeer redelijk beperkt gebleven. Veel mensen kwamen naar buiten om naar de trekkers te kijken.

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Schouten en vooral tegen de maatregelen die zij wil nemen om de stikstofuitstoot te verminderen. De woede is recent opgelaaid omdat de minister het eiwitgehalte in veevoer wil verminderen om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen. Volgens de boeren is dat dierenmishandeling. Ook zijn ze boos over de lage prijzen die supermarkten betalen voor hun producten.

Maandag werd al aangifte gedaan in Veenendaal bij het politiebureau en dinsdag was het een grote groep agrariërs uit de omgeving van Wekerom die aangifte deed in Arnhem.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons