Logo 112Bunschoten

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 15 oktober 2020, 16:02

Corona-snelteststraat geopend in Hoogland, binnen een kwartier is de uitslag bekend

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:02 uur

HOOGLAND – Donderdagmorgen 15 oktober is de eerste Corona-snelteststraat in de gemeente Amersfoort geopend. In het buitengebied van Hoogland aan de Weerhorsterweg 11 kan iedereen zich, na vooraf te reserveren, zich laten testen of zij drager van het coronavirus zijn. Binnen een kwartier is de uitslag bekend. Het testen vindt plaats volgens de protocollen en richtlijnen van de GGD en RIVM.

In samenwerking met en onder supervisie van de GoedGezondGroep wordt de Abbott-sneltest gebruikt in de snelteststraat in Hoogland om te achterhalen of er sprake is van Covid-19. Via de website coronasneltestamersfoort.nl kan een afspraak voor een sneltest worden gemaakt. De kosten zijn 120 euro per test.

Als iemand klachten heeft of in contact is geweest met een besmet persoon en zich via een reguliere teststraat laat testen op Covid-19 met een PCR-test, welke door de GGD wordt uitgevoerd, duurt het dagen voordat er zekerheid is. Vele gezinnen zitten dan dagen in onzekerheid en moeten misschien onnodig in quarantaine. Kinderen kunnen niet naar school en volwassenen kunnen niet werken.

Vele bedrijven, supermarktketens, maar ook televisiepresentatoren en acteurs maken gebruik van een PCR-sneltest. Iedereen die meteen wilt weten of ze besmet zijn geraakt met het coronavirus, kan hier terecht.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.