Redactie 112 0 reactie(s) zo 18 juli 2021, 3:40

Bewoners woonwijk Bunschoten maken zich zorgen na steekpartij

Laatste update: 1 jaar geleden

BUNSCHOTEN – In de nacht van zaterdag op zondag 18 juli, rond 0.05 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een melding van een steekincident op de Zwaard in Bunschoten. Volgens een ooggetuige heeft een man een steekwond in zijn rug.

Meerdere buurtbewoners zeggen dat er geschreeuw aan vooraf ging. Voor het slachtoffer werd een traumahelikopter en meerdere ambulances opgeroepen. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De toestand van het slachtoffer is niet bekend. Of de politie een aanhouding heeft verricht is niet bekend.

Politie doet onderzoek
Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Agenten zijn daarom een uitgebreid onderzoek gestart. Ze hebben gepraat met meerdere buurtbewoners. Veel buurtbewoners stonden op het balkon naar buiten te kijken. De omgeving werd afgezet met lint. Agenten waren met zaklampen aan het zoeken naar eventuele sporen.

Ook zocht de politie naar getuigen van het incident. Voor de politie was de situatie namelijk ook niet duidelijk. Het incident trok veel bekijks. In de omgeving reden enkele politiewagens rond.

Buurt maak zich zorgen
Buurtbewoners maken zich flink zorgen over de situatie in hun wijk. Volgens hun is het elke zaterdagavond onrustig in de wijk en voornamelijk bij het park. Grote groepen jongeren zijn aanwezig. Mensen uit de buurt vinden dat niet fijn en ervaren overlast. Jongeren zijn aanwezig omdat ze elkaar willen ontmoeten en chillen.

Volgens een van de buurtbewoners heeft er al een gesprek met de gemeente plaatsgevonden. Ook heeft de buurtbewoner de situatie gemeld bij een van de aanwezige agenten. Buurtbewoners overwegen een handtekeningenactie te starten om meer aandacht te krijgen voor de situatie.

Voor zover bekend waren jongeren niet betrokken bij het incident. Op het moment van het incident zorgden ze niet voor overlast. Enkele jongeren kwamen kijken. Buurtbewoners hebben jongeren wel eens aangesproken en gevraagd of het rustiger kon. Ook namen buurtbewoners wel eens flessen drank in beslag van de jongeren. Jongeren vinden dat buurtbewoners te snel een probleem maken.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.