Logo 112Bunschoten

Redactie 112 0 reactie(s) ma 19 juli 2021, 20:56

Zeer grote brand bij garagebedrijf in Soesterberg, rook tot in verre omtrek te zien [update]

Laatst bijgewerkt: zondag 18:06 uur

SOESTERBERG – De brandweer is maandagavond gealarmeerd vanwege een uitslaande brand bij een garagebedrijf aan de Willem Stuutlaan in Soesterberg. Meerdere brandweereenheden zijn aanrijdend. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De Richelleweg is tijdelijk afgesloten zodat hulpdiensten voldoende ruimte hebben. De rook trekt op dit moment richting de snelweg A28.

Omwonenden die last hebben van de rook, kunnen het best ramen en deuren sluiten en automatische ventilatie uitschakelen.

Update

Er zijn onder meer vijftien blusvoertuigen ingezet. Daarnaast zijn vanaf Schiphol en Lelystad in totaal vier zogenoemde crashtenders gekomen. Dit zijn speciale bluswagens die vooral op vliegvelden worden ingezet en waarbij de bemanning het voertuig niet hoeft te verlaten. Wegens de hitte konden brandweerlieden niet te dichtbij komen om de brand te blussen.

De brand heeft bijna het hele bedrijfsverzamelgebouw in de as gelegd. De brandweer probeert in de nacht van maandag op dinsdag een laatste deel met daarin de Kwantum nog te redden.

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.