Logo 112Bunschoten

Redactie brand 0 reactie(s) wo 15 november 2023, 15:33

Tesla vliegt al rijdend in brand tussen Bunschoten en Nijkerk

NIJKERK – Op dinsdag 14 november rond 20.50 uur is brand ontstaan op de Bunschoterweg tussen Bunschoten en Nijkerk, ter hoogte van Achterduyst. Tijdens het rijden vatte een Tesla vlam, een elektrische auto.

De inzittenden waren niet gewond geraakt. De brandweer werd met spoed opgeroepen. Enige tijd zorgde de brand voor een aanzienlijke rookontwikkeling. Brandweerlieden hebben de brand geblust. Het voertuig heeft aanzienlijke schade opgelopen en moest als verloren worden beschouwd.

Om de auto veilig te vervoeren, werd een bergingsbedrijf opgeroepen met een dompelcontainer. Dit is noodzakelijk omdat de accu van een elektrische auto soms spontaan kan herontsteken, zelfs nadat het voertuig is geblust. Met een dompelcontainer kan dit worden voorkomen. Tijdens het wachten op de dompelcontainer bleek dat de politiewagen vast in het gras zat.

Ondanks meerdere pogingen slaagde de agenten er niet in om uit het gras te komen. Brandweerlieden hebben de politiewagen daarom met een spanband aan de brandweerwagen bevestigd en vervolgens losgetrokken. Uiteindelijk werd de auto in de dompelcontainer geladen. Gedurende het incident was de weg afgesloten voor het verkeer, dit zorgde voor verkeershinder.

112 Bunschoten

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Bunschoten lees je in onze categorie 112 Nieuws Bunschoten. Alle 112 alarmeringen uit Bunschoten kan je live volgen via 112 meldingen Bunschoten.

Locatie

112 Melding

20:57:26 14-11-23 P 1 BON-01 BR wegvervoer (Auto) Achterduyst Bunschoterweg Nijkerk 071662 Brandweer Barneveld (Kootwijkerbroek) (Bemanning TW 1662)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Bunschoten

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Bunschoten
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.